ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Αγκαλιές και χάδια με αυτούς που αγαπάτε – αλλά με ασφάλεια

´Eξω βρέχει κι έχει κρύο, κι εσείς είστε μαζί, αγκαλιά στον καναπέ. Τέτοιες στιγμές είναι μαγικές. Όπως όταν περπατάτε στον δρόμο χέρι-χέρι ή όταν δέχεστε το σφιχτό αγκάλιασμα ενός φίλου που έχετε να συναντήσετε καιρό. Όλες αυτές οι στιγμές αποτελούν εκφράσεις θετικής επαφής και επηρεάζουν αισθητά τις ορμόνες στο σώμα μας.

Η αίσθηση της αφής μπορεί να μειώνεται με την ηλικία, αλλά η επίδραση της αφής αυξάνεται.

Daniel Reingold, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της RiverSpring Health

Αγκαλιές και χάδια με αυτούς που αγαπάτε – αλλά με ασφάλεια

Όλα ξεκινούν από το δέρμα

Είναι προφανές ότι η ανθρώπινη επαφή ξεκινά από το δέρμα, το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Όταν κάποιος σας αγγίζει, ασκεί πίεση στο δέρμα σας. Αυτό στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο, ο οποίος με τη σειρά του στέλνει μηνύματα σε διαφορετικά σημεία του σώματος, ακόμα και σε εσωτερικά όργανα. Η θετική επαφή, όπως διαφορετικοί τρόποι χαδιού ή το αγκάλιασμα ενός φίλου, επηρεάζει έντονα διαφορετικά μέρη του σώματος.

Είναι φυσικό αγχολυτικό

Μια παρατεταμένη αγκαλιά ή μια διαδρομή χέρι-χέρι μοιάζουν απλά πράγματα. Ωστόσο βοηθούν εντυπωσιακά στην αντιμετώπιση του στρες. Όταν δέχεστε ένα θετικό άγγιγμα από αγαπημένα πρόσωπα, τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα σας, δηλαδή της ορμόνης του στρες, μειώνονται. Η ανθρώπινη επαφή κρύβει τόση δύναμη ώστε ένα απλό άγγιγμα στο χέρι κάποιου μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα. 

Εκτός από τη χαλαρωτική και αγχολυτική δράση της, η αγκαλιά ή η επαφή χέρι-χέρι αυξάνει την απελευθέρωση ωκυτοκίνης, γνωστής και ως «ορμόνης της αγκαλιάς» που συμβάλλει στην καλλιέργεια εμπιστοσύνης. Αυτό παρατηρείται συχνά σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον όπου οι άνθρωποι επικοινωνούν μέσω της αφής. 

Θετική επαφή και Sanex

Επειδή η αγκαλιά και η επαφή χέρι-χέρι είναι τόσο ευχάριστες και ευεργετικές, αξίζει να φροντίζετε καλά το δέρμα σας ώστε να απολαμβάνετε στο μέγιστο την ανθρώπινη επαφή. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αφρόλουτρο που θρέφει και φροντίζει το δέρμα σας. Δοκιμάστε το υγρό σαπούνι χεριών BiomeProtect Dermo Protector Shower Gel, που θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα σας, ενώ αποκαθιστά το φυσικό του pH. Η σύνθεσή του περιέχει φυσικό αντιβακτηριακό μέσο για επιπλέον προστασία. Γνωρίζουμε πόση δύναμη κρύβει το δέρμα. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε να το διατηρούμε υγιές.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ