σχετικά με το δέρμα

Συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο ξηρό και στο αφυδατωμένο δέρμα;

Οι ανάγκες του δέρματός μας αλλάζουν συνεχώς. Τα πάντα, από τον καιρό μέχρι το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του. Ένα κοινό πρόβλημα για όλους τους τύπους δέρματος είναι η αφυδάτωση. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που συχνά συγχέεται με την ξηρότητα. Πώς μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά και να βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε αποτελεσματικά το δέρμα σας και τις ανάγκες του;

Τι προκαλεί ξηρό δέρμα;

Η ξηρότητα είναι μια κατάσταση του δέρματος που προκαλείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ο ήλιος, η ρύπανση και η υγρασία – και μερικές φορές, από γενετικούς παράγοντες. Ο προστατευτικός φραγμός στους πιο ξηρούς τύπους δέρματος συχνά έχει εξασθενήσει και δυσκολεύεται να συγκρατήσει το νερό και τα σημαντικά λιπίδια που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του δέρματος. Ίσως διαπιστώσετε ότι το ξηρό δέρμα δεν απορροφά πάντα τόσο καλά τις ενυδατικές κρέμες ή άλλα αντίστοιχα προϊόντα (γι’ αυτό χρειάζονται προϊόντα με πιο βαριά σύνθεση) και συχνά ξεφλουδίζεται, δημιουργεί μια αίσθηση τραβήγματος και έχει θαμπή όψη.

Συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο ξηρό και στο αφυδατωμένο δέρμα;

Σε τι διαφέρει το ξηρό δέρμα από το αφυδατωμένο;

Η αφυδάτωση δεν είναι τύπος δέρματος, αλλά παρενέργεια της έλλειψης νερού στο σώμα. Πολλές φορές μπορείτε να διαπιστώσετε αν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο από τον τρόπο με τον οποίο απορροφά τα ενυδατικά προϊόντα. Το αφυδατωμένο δέρμα συχνά απορροφά μια ενυδατική κρέμα εύκολα, αλλά συνεχίζει να δίνει την αίσθηση ότι χρειάζεται κι άλλη. Επιπλέον, ίσως όταν βγαίνετε από το ντους να σας δημιουργεί μια αίσθηση τραβήγματος και να μοιάζει άτονο και θαμπό.

Φροντίδα για αφυδατωμένο δέρμα

Είναι σημαντικό να παρέχετε στο αφυδατωμένο δέρμα επαρκή υγρασία, ώστε να το προστατεύσετε από βλάβες. Όταν διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, χρησιμοποιήστε τις κατάλληλες λοσιόν σώματος και ενυδατικές κρέμες για να το ενυδατώσετε. Επίσης, πρέπει να προσπαθήσετε να πίνετε περίπου έξι έως οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να ενυδατώνετε το δέρμα σας «από μέσα».

Τα καλύτερα προϊόντα φροντίδας και ενυδάτωσης για το δέρμα

Φροντίδα για ξηρό δέρμα:

Το αφρόλουτρο Sanex Zero% Dry Skin σας βοηθά να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και υγιές, με φυσικές ενυδατικές ουσίες και λιγότερα χημικά. 

Φροντίδα για αφυδατωμένο δέρμα

Ένας εξαιρετικός τρόπος να ανακουφίσετε το διψασμένο και αφυδατωμένο δέρμα είναι ένα ενυδατικό αφρόλουτρο, όπως το αφρόλουτρο Sanex Dermo. Είναι ιδανικό για κανονικούς ως ξηρούς τύπους δέρματος και βοηθά στην αναπλήρωση του προστατευτικού φραγμού του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη φυσική ισορροπία του pH- τόσο ο φραγμός προστασίας όσο και το pH απειλούνται όταν το δέρμα αφυδατώνεται.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Dr Zac Handler

Ο υπερβολικός καθαρισμός του δέρματος με ισχυρά προϊόντα και σαπούνια μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα αιθέρια έλαια και λιπίδια.