ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Πώς προστατεύετε τη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος στις μασχάλες και αποφεύγετε την κακοσμία: φυσικά αποσμητικά για ευαίσθητο δέρμα

Είτε οφειλόταν σε μια κουραστική μέρα είτε έφταιγε η σκληρή προπόνηση στο γυμναστήριο, όλοι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με οσμές της μασχάλης. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η μυρωδιά δεν προκαλείται από τον ιδρώτα, αλλά από βακτήρια στη μασχάλη.

Ο ιδρώτας από μόνος του δεν μυρίζει. Η οσμή προκαλείται από βακτήρια του δέρματος που διασπούν τα υγρά μασχαλιαία δερματικά κύτταρα.

Δρ. Zac Handler

Πώς προστατεύετε τη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος στις μασχάλες και αποφεύγετε την κακοσμία: φυσικά αποσμητικά για ευαίσθητο δέρμα

Όλο το δέρμα μας καλύπτεται από βακτήρια. Μερικά είναι πραγματικά ευεργετικά και άλλα όχι. Όλα αυτά τα βακτήρια, καθώς και τα εκατομμύρια άλλων μικροοργανισμών που ζουν στο δέρμα μας, συνθέτουν τη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος.

Η μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος και οι μασχάλες σας

Όπως αναφέραμε, το δέρμα σας καλύπτεται από καλά βακτήρια και κακά βακτήρια. Ορισμένα από αυτά τα βακτήρια διαβιώνουν μόνο σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος, όπως οι μασχάλες. Για να διατηρείτε το δέρμα σας υγιές, χρειάζεται η μικροβιακή χλωρίδα του δέρματός σας να παραμένει ισορροπημένη και υγιής. Τα κακά βακτήρια της μασχάλης δεν προκαλούν μόνο οσμές στο σώμα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν ευαισθησία και ερεθισμό. Αυτό συμβαίνει όταν τα κακά βακτήρια πολλαπλασιάζονται υπερβολικά και υπερτερούν των καλών βακτηρίων. Ακριβώς γι’ αυτό είναι σημαντικό να διατηρείτε καλή ισορροπία και να επιλέγετε τις κατάλληλες λύσεις για το δέρμα σας, όπως ένα αποσμητικό για ευαίσθητο δέρμα ή ένα αποσμητικό χωρίς χημικά.

Γιατί είναι σημαντικά τα καλά βακτήρια

Τα καλά βακτήρια είναι απαραίτητα προκειμένου το δέρμα της μασχάλης σας να διατηρείται υγιές. Αποτελούν τμήμα της πρώτης γραμμής άμυνας εναντίον των εξωτερικών εισβολέων. Εμποδίζουν, επίσης, τα κακά βακτήρια από το να υπερτερήσουν, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει φλεγμονή του δέρματος, με επόμενη συνέπεια την εμφάνιση ευαισθησίας και ερεθισμού. Για αυτόν τον λόγο, είναι σκόπιμο να υποστηρίζετε τα καλά βακτήρια του δέρματος και να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό αποσμητικό προστασίας της μικροβιακής χλωρίδας.

Προστατέψτε τη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματός σας και αποτρέψτε τις σωματικές οσμές

Πιθανότατα χρησιμοποιείτε ένα συμβατικό αποσμητικό ή αντιιδρωτικό. Κάνετε πολύ καλά. Τα προϊόντα αυτά συμβάλλουν στον έλεγχο των οσμών, ωστόσο δεν φροντίζουν πάντα τη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματός σας. Το Sanex διαθέτει μια καινούρια σειρά αποσμητικών με ειδική σύνθεση κατά του ερεθισμού και με αποκλειστικό πρεβιοτικό σύμπλεγμα για τη φροντίδα των καλών βακτηρίων στο δέρμα σας και την καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν οσμές.

Ποιο αποσμητικό να επιλέξετε

Αν αναζητάτε ένα αποσμητικό χωρίς αλουμίνιο, δοκιμάστε το Sanex BiomeProtect Dermo Anti-irritation Deodorant, σε μορφή σπρέι ή roll-on: καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν οσμές, ενώ σέβεται τα καλά βακτήρια. Και στις δύο μορφές, σας παρέχει 48ωρη αποσμητική προστασία και διατηρεί το δέρμα σας στη βέλτιστη φυσική του κατάσταση.

Παραπομπές:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26855863/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25077920/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31190339/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ