ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Πώς να ενισχύσετε τη σχέση γονέα-παιδιού

Από τη στιγμή που γεννιούνται και σε κάθε στάδιο της ζωής τους, θέλετε να βρίσκεστε στο πλευρό των παιδιών σας για να τα καθοδηγείτε, να τα φροντίζετε και να τους παρέχετε ασφάλεια. Γι’ αυτό μια υγιής σχέση γονέα-παιδιού είναι πολύ σημαντική. Η σχέση με τους γονείς λειτουργεί ως σταθερό και υγιές υπόβαθρο αγάπης στη ζωή των παιδιών που τα βοηθά να επιτύχουν και να αναπτυχθούν.

Το άγγιγμα είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία του πρώτου συναισθηματικού δεσμού με τους γονείς και για την ανθρώπινη εμπειρία

David Linden, καθηγητής Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins
Μάρθα Τόμας, συγγραφέας

Πώς ενισχύετε τη σχέση γονέα-παιδιού

Γιατί είναι σημαντική μια καλή σχέση μεταξύ γονιών και παιδιών

Η επικοινωνία και η σχέση μεταξύ γονιών και παιδιών είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη ενός παιδιού, τόσο σε νεαρή όσο και σε μεγαλύτερη ηλικία. Η καλή σχέση με τους γονείς και οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί καλλιεργούν τη σωματική, συναισθηματική και κοινωνική διάπλαση των παιδιών. Θέτουν επίσης τις βάσεις για την προσωπικότητα, τις επιλογές και τη συνολική συμπεριφορά του παιδιού σας. Κάποια ελάχιστα οφέλη από μια θετική σχέση γονέα-παιδιού είναι τα εξής:  

  • Τα παιδιά έχουν καλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν χαρούμενες σχέσεις με άλλους ανθρώπους στη ζωή τους.
  • Τα παιδιά σας μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους σε συνθήκες άγχους ή σε δύσκολες καταστάσεις.
  • Ευνοείται η διανοητική, γλωσσική και συναισθηματική τους ανάπτυξη. 
  • Θέτει τις βάσεις για καλύτερες κοινωνικές και ακαδημαϊκές δεξιότητες.  

Τρόποι για να ενισχύσετε τη σχέση γονέα-παιδιού

Κάθε γονιός έχει τον δικό του τρόπο διαπαιδαγώγησης, ο οποίος μάλιστα μπορεί να διαφοροποιείται από παιδί σε παιδί. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι τρόποι για να ενισχύσετε τη σχέση με το παιδί σας. Κάποιοι από αυτούς είναι οι εξής:

  • Πείτε στο παιδί σας ότι το αγαπάτε.
  • Παίξτε μαζί του για να το βοηθήσετε να αναπτύξει μια σειρά από δεξιότητες.
  • Αφιερώστε χρόνο χωρίς εξωτερικές παρεμβολές για να ακούσετε και να μιλήσετε με το παιδί σας.
  • Η θετική φυσική επαφή κάνει τα παιδιά σας να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα περιβάλλον αγάπης και ασφάλειας.  

Παιχνίδια την ώρα του μπάνιου και σχέση μεταξύ γονιών και παιδιών

Η σημασία της διασκέδασης την ώρα του μπάνιου συχνά υποτιμάται. Η ώρα του βρεφικού μπάνιου και η διασκέδαση των παιδιών στο μπάνιο αποτελούν ακόμα μια δραστηριότητα ενίσχυσης των οικογενειακών δεσμών με εντυπωσιακό αντίκτυπο για τα παιδιά σας. Αφιερώνετε τόσο σημαντικό μερίδιο του χρόνου σας δουλεύοντας, καλύπτοντας υποχρεώσεις, μαγειρεύοντας, καθαρίζοντας το σπίτι και γενικώς φροντίζοντας για τις καθημερινές ανάγκες, που συχνά είναι εύκολο να ξεχάσετε να αφιερώσετε ποιοτικό χρόνο στα παιδιά σας. Σε αυτό έρχονται να βοηθήσουν η ώρα του βρεφικού μπάνιου και τα παιδικά παιχνίδια την ώρα του μπάνιου. Αποτελούν αφορμές για να «ρίξετε» ρυθμούς και να συγκεντρωθείτε απολύτως στα παιδιά σας. Η δερματική επαφή καθώς τα πλένετε αναπτύσσει την εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να φροντίσετε το δερματάκι τους με τα κατάλληλα προϊόντα. 

Πώς συμβάλλει το Sanex

Η ώρα του μπάνιου παίζει σημαντικό ρόλο στη σχέση γονέα-παιδιού, επομένως πρέπει να την αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένας τρόπος γι’ αυτό είναι να χρησιμοποιείτε κατάλληλα προϊόντα που φροντίζουν το δερματάκι των παιδιών. Δοκιμάστε το αφρόλουτρο Sanex Dermo Kids Bodywash & Foam Bath, κατάλληλο για παιδιά 3 ετών και άνω. Ένα αφρόλουτρο 2-σε-1 που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη φροντίδα του ευαίσθητου παιδικού δέρματος. Καθαρίζει μαλακά ενώ ταυτόχρονα προστατεύει και σέβεται το δέρμα, αφήνοντάς το καθαρό, υγιές και απαλό. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το Sanex Zero% Head to Toe Wash, που έχει εγκριθεί από παιδιάτρους και είναι απαλλαγμένο από αρώματα, θειϊκές ενώσεις, χρωστικές και σαπούνι. Φροντίζει το ευαίσθητο δερματάκι του παιδιού σας, ενώ παράλληλα το διατηρεί καθαρό και υγιές σε καθημερινή βάση.

Απολαύστε τα παιδικά παιχνίδια την ώρα του μπάνιου και ενισχύστε τη σχέση με το παιδί σας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ