ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Βοηθάνε τα πρεβιοτικά και τα μεταβιοτικά το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος

Λέξεις-κλειδιά: ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος, δέρμα και ανοσοποιητικό σύστημα, μεταβιοτικό, μεταβιοτικά, προβιοτικά προϊόντα δερματικής, μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος, πρεβιοτικό προβιοτικό, πρόγραμμα προσωπικής υγιεινής, καλύτερο πρεβιοτικό, καλύτερο προβιοτικό, υγιές δέρμα, καλά βακτήρια, βακτήρια του δέρματος, συμβουλές για υγιές δέρμα.

Βοηθάνε τα πρεβιοτικά και τα μεταβιοτικά το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος

Τι είναι η μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος

Στο δέρμα σας ζουν εκατομμύρια διαφορετικοί μικροοργανισμοί, όπως μύκητες, ακάρεα και περισσότερα από 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων. Όλα αυτά συνθέτουν τη μικροβιακή χλωρίδα σας. Το σύνολό τους συμμετέχει στο ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματός σας και μπορεί να διαχωριστεί σε καλά βακτήρια και σε κακά βακτήρια του δέρματος. Τα καλά βακτήρια εμποδίζουν τα κακά από το να υπερτερήσουν και να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα. Επιπλέον, βοηθάνε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να αναγνωρίζει τα κακά βακτήρια και να προστατεύει την υγεία σας. Ισορροπημένη μικροβιακή χλωρίδα σημαίνει υγιής μικροβιακή χλωρίδα – λειτουργεί ως πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στους εξωτερικούς εισβολείς.

Πώς συμβάλλουν τα πρεβιοτικά και τα μεταβιοτικά

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να διατηρείτε τη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος υγιή. Ένας από αυτούς είναι χρησιμοποιώντας μεταβιοτικά και πρεβιοτικά προϊόντα δερματικής φροντίδας. Τα πρεβιοτικά ευνοούν την ανάπτυξη καλών βακτηρίων, ενώ στοχεύουν διαφορετικά είδη κακών βακτηρίων, όπως αυτά που προκαλούν ερεθισμό ή οσμές. Τα μεταβιοτικά συμβάλλουν στην αναστολή της φλεγμονής και στην προστασία του προστατευτικού φραγμού του δέρματός σας. Βοηθούν, επίσης, το δέρμα σας να παραμένει φυσικά ενυδατωμένο.

Η χρήση πρεβιοτικών ή μεταβιοτικών για τη διατήρηση υγιούς μικροβιακής χλωρίδας μπορεί συνεπώς να μειώσει την απειλή αποικισμού του δέρματος από τα παθογόνα βακτήρια.

Δρ. Zac Handler

Πώς μπορεί το Sanex να βοηθήσει τη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματός σας

Το Sanex δημιούργησε μια καινούρια σειρά εξειδικευμένων προϊόντων που σχεδιάστηκαν με σκοπό να προστατεύουν την υγεία της μικροβιακής χλωρίδας του δέρματος. Ολόκληρη η σειρά περιέχει ένα αποκλειστικό πρεβιοτικό και μεταβιοτικό σύμπλεγμα που θρέφει τα καλά βακτήρια στο δέρμα, ενώ στοχεύει τα κακά. Η σύνθεση περιλαμβάνει το πρεβιοτικό ινουλίνη, το οποίο εξάγεται από τη ρίζα της αγαύης και ενισχύει την ανάπτυξη ευεργετικών βακτηρίων και καταστέλλει τη δράση των παθογόνων βακτηρίων. Το δεύτερο σκέλος της σύνθεσης είναι το smartbiotic βουτυλο-οκτανόλη, το οποίο εξάγεται από τη ρίζα της γλιστρίδας και στοχεύει τα βακτήρια που προκαλούν οσμές. Το τρίτο σκέλος είναι ένα μεταβιοτικό που βοηθά το δέρμα σας να διατηρείται δυνατό και ενυδατωμένο.

Ποια προϊόντα να χρησιμοποιήσετε

Το Sanex προσφέρει σήμερα μια ευρεία σειρά προϊόντων που διαθέτουν ένα αποκλειστικό πρεβιοτικό και μεταβιοτικό σύμπλεγμα. Δοκιμάστε το τζελ ή το αφρόλουτρο Sanex BiomeProtect Dermo Pro Hydrate, τα οποία ενισχύουν τον προστατευτικό φραγμό και τη φυσική ενυδάτωση του δέρματος, ώστε να το αισθάνεστε πάντα απαλό, μαλακό και υγιές. Το αφροντούς Sanex BiomeProtect Micellar Soothing Shower Gel είναι σχεδιασμένο ώστε να καθαρίζει απαλά το δέρμα σας ενώ παράλληλα ανακουφίζει από την ξηρότητα. Περιέχει επίσης ωμέγα 3 για επιπλέον θρέψη.

Όποιο προϊόν Sanex και αν προτιμήσετε, θα βοηθήσετε με τον καλύτερο τρόπο το δέρμα σας να διατηρείται σε βέλτιστη φυσική κατάσταση.

Παραπομπές:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32560310/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ