ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Πώς η δερματική επαφή με όσους αγαπάτε ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε έχουμε ανάγκη τη φυσική επαφή, με πρώτο να είναι το άγγιγμα από τη μαμά και τον μπαμπά μας. Όσο κι αν μεγαλώσουμε, η ανάγκη της φυσικής επαφής με τους γύρω μας παραμένει αμείωτη. Απλώς σκεφτείτε πόσο βελτιώνει τη διάθεσή σας μια σφιχτή αγκαλιά ή το ζεστό άγγιγμα ενός χεριού που τυλίγεται τρυφερά γύρω από τους ώμους σας. Εκτός από την εμφανή βελτίωση της διάθεσης, το άγγιγμα έχει επιπλέον οφέλη με αποκορύφωμα ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς.

Πώς η δερματική επαφή με όσους αγαπάτε ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Δερματική επαφή για υγιές ανοσοποιητικό σύστημα

Είτε περπατάτε στον δρόμο χέρι-χέρι είτε απολαμβάνετε ένα μασάζ ή απλώς μια αγκαλιά, βιώνετε τα οφέλη της δερματικής επαφής. Σύμφωνα με μελέτες, όταν αισθάνεστε άγχος και δέχεστε ένα θετικό φυσικό άγγιγμα από κάποιον, ο καρδιακός ρυθμός επιβραδύνεται, η πίεσή σας μειώνεται και οι ορμόνες του στρες περιορίζονται. Επιπλέον, επέρχεται αύξηση της ωκυτοκίνης, γνωστής και ως "ορμόνης της αγάπης" που μας βοηθά να χαλαρώνουμε. Καθώς η δερματική επαφή είναι αγχολυτική, έρευνες υποδεικνύουν ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν βρίσκεστε υπό την επήρεια μεγάλου στρες, το σώμα σας παράγει κορτιζόλη, η οποία έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος στα νεογέννητα

Τα καλά βακτήρια στο δέρμα μας και στο εντερικό μας σύστημα συνθέτουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Εμποδίζουν τα κακά βακτήρια να προσκολληθούν στο δέρμα και να αναπτυχθούν στο σώμα μας. Τα νεογέννητα δεν διαθέτουν ακόμα καλά βακτήρια. Αυτό καθιστά τη δερματική επαφή ακόμα πιο σημαντική για αυτά. Όταν το δέρμα τους δέχεται το άγγιγμα της μητέρας τους, τα καλά βακτήρια από το δέρμα της μητέρας μεταφέρονται στο δικό τους, γεγονός που τα προστατεύει από ορισμένες μολύνσεις. Οι νέες μητέρες πρέπει να επιδιώκουν να έχουν όσο πιο συχνή δερματική επαφή μπορούν με τα βρέφη τους. 


Προσφέρετε μόνο το καλύτερο στο δέρμα σας και κάνετε τη φυσική επαφή ακόμα πιο ευχάριστη. 

                                 ”

 

Πώς τα προϊόντα δερματικής φροντίδας του Sanex συμβάλλουν στη φυσική επαφή

Επειδή ακριβώς η δερματική επαφή είναι τόσο σημαντική και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, όλοι θέλουμε να έχουμε απαλό και ελαστικό δέρμα με ευχάριστη αίσθηση στην αφή. Το Sanex διαθέτει σειρά προϊόντων ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Δοκιμάστε το αφρόλουτρο BiomeProtect Dermo Protector Shower Gel, ιδανικό για κανονικές προς ξηρές επιδερμίδες. Η καταπραϋντική σύνθεσή του ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα και αναπληρώνει τη φυσική ασπίδα του, ενώ σέβεται τη φυσική ισορροπία του pH. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε το αφρόλουτρο Sanex Zero% Shower Gel για κανονικές επιδερμίδες. Είναι δερματολογικά ελεγμένο και περιέχει μόνο προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά. Χωρίς θειϊκές ενώσεις, σαπούνι ή χρωστικές, μειώνει τον κίνδυνο δερματικών ερεθισμών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Dr Zac Handler

Αποφύγετε τη φυσική απολέπιση, καθώς μπορεί να αυξήσει την παραγωγή σμήγματος