ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Μικροβιακή χλωρίδα δέρματος: τα καλά βακτήρια του δέρματος

Είναι περιττό να σας πούμε ότι η ζωή είναι πολυάσχολη. Μεταξύ εργασίας, άσκησης, παιδιών, φίλων, μαγειρικής και οτιδήποτε άλλου, πρέπει να ασχολείστε και με τη διατήρηση της υγείας σας. Μέρος αυτού είναι η φροντίδα του δέρματός σας. Είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και κάποιες φορές, η πρώτη ασπίδα άμυνας. Είναι ό,τι πιο λογικό να το φροντίζετε. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι να φροντίσετε τη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα βακτήρια στο δέρμα και τον ρόλο που παίζουν στην υγεία σας.

Μικροβιακή χλωρίδα δέρματος: τα καλά βακτήρια του δέρματος

Τι ακριβώς κάνει η μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος

Η μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος είναι εξαιρετικά σημαντική. Γνωρίζουμε για τον μικροβιόκοσμο του δέρματος εδώ και 100 χρόνια, αλλά δεν γνωρίζαμε πάντα τη λειτουργία του. Αρχικά οι άνθρωποι προσπάθησαν να ξεφορτωθούν όλα όσα περιελάμβανε, επειδή δεν συνειδητοποίησαν πόσο ωφέλιμο ήταν αυτό το σύνολο μικροοργανισμών. Σήμερα γνωρίζουμε για τα πλούσια οφέλη που μας προσφέρει. Τα καλά βακτήρια στο δέρμα το διατηρούν υγιές απομακρύνοντας τα κακά βακτήρια, μερικά από τα οποία μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές και άλλες παθήσεις. Τα καλά βακτήρια εμποδίζουν, επίσης, τα κακά να υπερτερήσουν, καθώς αυτό θα διατάρασσε την ισορροπία και θα προκαλούσε, ίσως, ορισμένες παθήσεις.

Αυτά τα βακτήρια, τα ακάρεα και οι μύκητες που ζουν στο δέρμα μας δεν μας προκαλούν βλάβη. Στην πραγματικότητα αποτρέπουν λιγότερο φιλικά βακτήρια από το να προκαλέσουν φλεγμονή στο δέρμα. Ο καλύτερος τρόπος να εμποδίσουμε τα "κακά" βακτήρια να πάρουν τον έλεγχο στο δέρμα μας είναι να μην προκαλούμε βλάβη στα "καλά" βακτήρια που αναπτύσσονται στο σώμα μας.

Δρ. Zac Handler

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στακαλά βακτήρια και στα κακά βακτήρια

Στο δέρμα σας διαβιώνουν και καλά και κακά βακτήρια, ωστόσο υπάρχει πάντα μια ισορροπία που πρέπει να διατηρηθεί. Τα καλά βακτήρια στο δέρμα εμποδίζουν τα κακά βακτήρια από το να υπερτερήσουν και να προκαλέσουν βλάβη. Τα κακά βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και σε ορισμένες περιπτώσεις, να καθυστερήσουν την επούλωση υφιστάμενων δερματικών παθήσεων όπως η ατοπική δερματίτιδα. Τα άτομα που παρουσιάζουν ορισμένες δερματικές παθήσεις έχουν περισσότερα κακά βακτήρια στο δέρμα τους, ενώ δεν υπάρχει η βέλτιστη ποικιλομορφία μικροοργανισμών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η φροντίδα της μικροβιακής χλωρίδας του δέρματος είναι τόσο σημαντική.

Πώς αυξάνουμε τα καλά βακτήρια στο δέρμα

Η Sanex διευκόλυνε σημαντικά την προσπάθεια αύξησης των καλών βακτηρίων στο δέρμα σας: δημιούργησε τη νέα σειρά προϊόντων Sanex BiomeProtect Dermo. Η σύνθεση της σειράς περιλαμβάνει ένα αποκλειστικό προβιοτικό και μεταβιοτικό σύμπλεγμα που υποστηρίζει τα καλά βακτήρια, ενώ στοχεύει τα κακά. Επιπλέον, ενισχύει τον φυσικό προστατευτικό φραγμό και τη φυσική ενυδάτωση του δέρματος. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, προτιμήστε το αφροντούς Sanex BiomeProtect Dermo Hypoallergenic Shower Gel, το οποίο ενδυναμώνει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματός σας και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ερεθισμού. Το κρεμώδες αφροντούς Sanex BiomeProtect Protector Shower Cream ενισχύει επίσης τον φυσικό προστατευτικό φραγμό του δέρματός σας και αιχμαλωτίζει τη φυσική υγρασία του, ώστε να το διατηρεί απαλό και υγιές. Μετά το ντους, επιλέξτε τη λοσιόν Sanex BiomeProtect 24h Nourishing Body Lotion: χάρη στο αποκλειστικό προβιοτικό και μεταβιοτικό σύμπλεγμα που περιέχει, παρέχει ενυδάτωση μακράς διάρκειας.

Παραπομπές:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3535073/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32560310/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ