ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Τι σημαίνει ευαίσθητο δέρμα και πώς ξέρω αν το έχω

Κάποια στιγμή στη ζωή σας, ίσως αντιληφθείτε ότι έχετε ευαίσθητο δέρμα. Πρόκειται για κάτι πολύ πιο συνηθισμένο από όσο νομίζετε – πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Οι λόγοι που προκαλούν το ευαίσθητο δέρμα είναι πολλοί. Ένας από αυτούς μπορεί να είναι η ανισορροπία στη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματός σας. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ευαίσθητο δέρμα και τι μπορείτε να κάνετε ώστε να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα.

Τι σημαίνει ευαίσθητο δέρμα και πώς ξέρω αν το έχω;

Τι είναι η μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος

Στο δέρμα μας διαβιώνουν περισσότεροι από 1.000 διαφορετικοί μικροοργανισμοί. Μην ανησυχείτε, αυτό είναι όχι απλώς φυσιολογικό αλλά και θετικό για την υγεία του δέρματός σας. Όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί συνιστούν τη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος. Κάποια χαρακτηρίζονται καλά βακτήρια και κάποια κακά βακτήρια. Η διατήρηση της ισορροπίας της μικροβιακής χλωρίδας του δέρματος είναι πολύ σημαντική για την υγεία του δέρματος.

Το ευαίσθητο δέρμα θεωρείται τύπος δέρματος ή πάθηση

Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι δέρματος: κανονικό, ξηρό, λιπαρό ή μικτό δέρμα. Είναι, λοιπόν, φυσιολογικό να αναρωτηθείτε τι είναι το ευαίσθητο δέρμα. Το ευαίσθητο δέρμα συνήθως αποτελεί σύμπτωμα άλλης πάθησης. Είναι πιθανό να μην συνειδητοποιείτε καν ότι έχετε ευαίσθητο δέρμα μέχρι να αντιληφθείτε μια αντίδραση σε κάποιο καλλυντικό προϊόν. Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από διαφορετικούς παράγοντες, όπως ξηροδερμία ή έκζεμα (ατοπική δερματίτιδα). Ορισμένες φορές, οι παθήσεις αυτές προκαλούνται από ανισορροπία στη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος.

Πώς επηρεάζει η μικροβιακή χλωρίδα την ενυδάτωση του δέρματος

Όταν η μικροβιακή χλωρίδα σας είναι εκτός ισορροπίας, ορισμένα κακά βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή και ξηρότητα. Αυτό, με τη σειρά του, θα οδηγήσει σε ευαισθησία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διατηρείτε τη μικροβιακή χλωρίδα υγιή και το δέρμα σας ενυδατωμένο. Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι να διατηρείτε στο βέλτιστο επίπεδο τη μικροβιακή χλωρίδα σας και τα καλά βακτήρια και έτσι να αποτρέψετε πιθανώς την ευαισθησία.

Πώς προστατεύετε τη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος και αποτρέπετε την ευαισθησία του δέρματος

Η προστασία της μικροβιακής χλωρίδας του δέρματος, για την αποτροπή του ευαίσθητου δέρματος, είναι πιο απλή από όσο νομίζετε. Η σειρά Sanex BiomeProtect είναι μια καινούργια σειρά εξειδικευμένων προϊόντων που σχεδιάστηκαν ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Τα προϊόντα, τα οποία ενσωματώνονται εύκολα στο καθημερινό πρόγραμμα ατομικής περιποίησης, απευθύνονται στις ανάγκες του ευαίσθητου και υποαλλεργικού δέρματος. Δοκιμάστε το Sanex BiomeProtect Dermo Sensitive Body Wash. Θρέφει τα καλά βακτήρια στο δέρμα σας και στοχεύει τα κακά, ενώ κάνει το δέρμα σας πιο ανθεκτικό στους εξωτερικούς εισβολείς και λιγότερο επιρρεπές στην ξηρότητα μετά από κάθε ντους. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί ώστε να ανακουφίζει το ευαίσθητο δέρμα.

Εκτός από τη μείωση του κνησμού και τη βελτίωση της υγρασίας, η ενυδάτωση του δέρματος σε άτομα με "ευαίσθητο δέρμα" πιστεύεται ότι αποτρέπει τη δυσβίωση της μικροβιακής χλωρίδας.

Δρ. Zac Handler

Αν υπάρχουν φορές που εκδηλώνετε ερεθισμούς στο δέρμα, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε το αφρόλουτρο Sanex BiomeProtect Dermo Hypoallergenic Body Wash. Έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να θρέφει τη μικροβιακή χλωρίδα και να καθαρίζει απαλά το ευαίσθητο δέρμα, ενισχύοντας παράλληλα τις φυσικές του άμυνες. Η προηγμένη σύνθεση θρέφει τα καλά βακτήρια και στοχεύει τα κακά, προκειμένου να ενισχύσει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματός σας και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο ερεθισμών.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα Sanex, όταν χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της καθημερινής σας φροντίδας, συμβάλλουν στην πρόληψη της ευαισθησίας και διατηρούν το δέρμα σας υγιές, ώστε να αισθάνεστε πιο άνετα.

Παραπομπές:

https://www.nature.com/articles/srep36062

https://www.healthline.com/health/skin-disorders/sensitive-skin

https://www.mindfood.com/article/everything-you-need-to-know-about-your-skins-microbiome/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ