ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Γιατί το δέρμα σας είναι τόσο ξηρό και πώς μπορείτε να το ενυδατώσετε

Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ισορροπία της μικροβιακής χλωρίδας στο δέρμα μας: από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε μέχρι τη ρύπανση ή το φως του ήλιου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να το διατηρούμε υγιές και προστατευμένο. Κομμάτι αυτής της φροντίδας είναι να το διατηρούμε ενυδατωμένο, αλλά και να ενισχύουμε τη φυσική του ενυδάτωση ώστε να αποφεύγουμε την ξηροδερμία. Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε τι είναι η μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος, τον ρόλο που διαδραματίζει στην ενυδάτωση και τι βοηθά το ξηρό δέρμα.

Τι είναι η μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος;

Τι είναι η μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος

Στο δέρμα σας διαβιώνουν διαφορετικοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι συνιστούν τη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος και αποτελούν μέρος της πρώτης στιβάδας φυσικής άμυνας. Αυτοί οι μικροοργανισμοί περιέχουν καλά βακτήρια και κακά βακτήρια, αλλά πρέπει να υπάρχει πάντα μια ισορροπία ώστε το δέρμα σας να παραμένει υγιές. Κάποιες φορές, όταν η μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος δεν έχει λάβει τη σωστή φροντίδα, μπορεί να αποκτήσετε ξηρό ή εξαιρετικά ξηρό δέρμα. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν τρόποι για να φροντίσετε τη μικροβιακή χλωρίδα και να αντιμετωπίσετε αυτή την ξηρότητα.

Πώς επηρεάζει η μικροβιακή χλωρίδα την ενυδάτωση του δέρματος

Το δέρμα είναι ένα εντυπωσιακό όργανο. Λειτουργεί ως εμπόδιο απέναντι σε κάθε είδους εισβολείς που μπορούν να σας βλάψουν. Επιπλέον, συγκρατεί τη φυσική υγρασία που κάνει το δέρμα σας να φαίνεται και να είναι υγιές.

Μέρος του δερματικού αμυντικού συστήματος είναι η μικροβιακή χλωρίδα, η οποία όμως πρέπει να είναι ισορροπημένη. Ίσως αναρωτιέστε τι προκαλεί ξηροδερμία και πώς να απαλλαγείτε από το ξηρό δέρμα. Υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν εξαιρετικά ξηρό δέρμα. Μία από αυτές είναι η ανισορροπία της μικροβιακής χλωρίδας του δέρματος. Η μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος, όταν είναι υγιής, παρουσιάζει ποικιλομορφία και συμβάλλει στη ρύθμιση και στη διαχείριση του δέρματός σας. Αυτός είναι ο λόγος που αν φροντίζετε να βρίσκετε σε καλή κατάσταση είναι πιθανό να αποφύγετε το ξηρό δέρμα.

 

Το ενυδατωμένο δέρμα δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για μια υγιή μικροβιακή χλωρίδα. Το ξηρό δέρμα οδηγεί σε υπερανάπτυξη των προβληματικών βακτηρίων. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε φλεγμονή και παρεμποδίζει την ύπαρξη υγιούς μικροβιακής χλωρίδας.

Δρ. Zac Handler

Πώς προστατεύετε τη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος και αποτρέπετε την ξηροδερμία

Η προστασία των καλών βακτηρίων στο δέρμα σας είναι εύκολη με το Sanex και τη νέα σειρά προϊόντων Sanex BiomeProtect. Η σειρά αναπτύχθηκε ειδικά για να ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματός σας και να αιχμαλωτίζει τη φυσική υγρασία του, ώστε να δρα θεραπευτικά στο ξηρό δέρμα. Η σύνθεσή του περιλαμβάνει ένα αποκλειστικό προβιοτικό και μεταβιοτικό σύμπλεγμα που υποστηρίζει τα καλά βακτήρια, ενώ στοχεύει τα κακά βακτήρια και ενισχύει τον φυσικό προστατευτικό φραγμό και την ενυδάτωση του δέρματός σας.

Αν έχετε ξηρό δέρμα ή εξαιρετικά ξηρό δέρμα που ίσως οφείλεται σε ανισορροπία της μικροβιακής χλωρίδας, δοκιμάστε το αφρόλουτρο Sanex BiomeProtect Dermo Moisturising Body Wash. Το προϊόν έχει σχεδιαστεί ώστε να ενισχύει τη φυσική ενυδάτωση του δέρματος και να ενδυναμώνει τη μικροβιακή χλωρίδα, την πρώτη γραμμή άμυνας στο δέρμα σας.

Είναι πιθανό να έχετε ξηρό δέρμα και να χρειάζεστε κάτι για να το βοηθήσετε να διατηρείται ενυδατωμένο. Δοκιμάστε το Sanex BiomeProtect Atopicare Oil Repair, ένα έλαιο μπάνιου με 0% θειικές ενώσεις, που παρασκευάστηκε για να καθαρίζει το δέρμα σας ενώ παράλληλα αποκαθιστά τον φυσικό φραγμό προστασίας του. Η σύνθεσή του ανακουφίζει από τη φαγούρα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση των εξάρσεων ξηροδερμίας.

Πόσο αποτελεσματικά δρα η βελτίωση της μικροβιακής χλωρίδας σας στην ξηροδερμία

Η Sanex διεξήγαγε μια σειρά μελετών καταναλωτή για να καταγράψει την άποψη των καταναλωτών για τα νέα προϊόντα Sanex BiomeProtect. Τα ευρήματα ήταν εξαιρετικά θετικά. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη έκριναν ότι τα προϊόντα απαλλάσσουν το δέρμα τους από την αίσθηση ξηρότητας. Επιπλέον, αισθάνθηκαν ότι το Sanex BiomeProtect άφηνε ένα λεπτό στρώμα ενυδάτωσης στο δέρμα τους.

Το ξηρό σας δέρμα μπορεί να οφείλεται στη μικροβιακή χλωρίδα σας. Επομένως είναι σημαντικό να φροντίζετε να παραμένει ισορροπημένο και υγιές με τα κατάλληλα προϊόντα.

Παραπομπές:

https://www.mindfood.com/article/everything-you-need-to-know-about-your-skins-microbiome/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33026777/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ