υγεία του δέρματος

Συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος: Γιατί χρειάζεται να προσθέσετε τη λοσιόν σώματος στην καθημερινή φροντίδα του δέρματός σας

Κατά πάσα πιθανότητα αφιερώνετε κάποιον χρόνο κάθε πρωί για να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας. Τι κάνετε, όμως, με το σώμα σας; Το δέρμα στο σώμα σας χρειάζεται κι αυτό επιπλέον ενυδάτωση, προκειμένου να το αισθάνεστε και να φαίνεται υγιές όλο τον χρόνο. Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη λοσιόν σώματος και διαβάστε πέντε λόγους που πρέπει να ενυδατώνετε το δέρμα σας καθημερινά.

1. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και δροσερό- ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το δέρμα σας έχει να αντιμετωπίσει πολλά. Από το κρύο που επικρατεί έξω μέχρι το ζεστό περιβάλλον της κεντρικής θέρμανσης στο σπίτι σας, οι μεταβολές θερμοκρασίας αφυδατώνουν έντονα το δέρμα και αυξάνουν την ευαισθησία του. Ωστόσο, η καθημερινή εφαρμογή λοσιόν σώματος βοηθά το δέρμα σας να παραμένει απαλό και ενυδατωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. «Η ενυδατική κρέμα αιχμαλωτίζει το νερό μέσα στο δέρμα, διατηρώντας το ενυδατωμένο» εξηγεί ο Δρ Zac Handler, δερματολόγος.

Αποφύγετε τα υπερβολικά αρωματισμένα ή ξηρά προϊόντα μπάνιου ή ντους. Αντικαταστήστε τα με τζελ και κρέμες πλούσιες σε μαλακτικές ουσίες

Dr Zac Handler

Συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος: Γιατί χρειάζεται να προσθέσετε τη λοσιόν σώματος στην καθημερινή φροντίδα του δέρματός σας

2. Η καθημερινή εφαρμογή λοσιόν σώματος συμβάλλει στον περιορισμό των εξάρσεων του εκζέματος και της ευαισθησίας

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό των ΗΠΑ για το Έκζεμα (National Eczema Association) «οι ενυδατικές κρέμες παραμένουν μια σημαντική συμπληρωματική θεραπεία για μεγάλη σειρά δερματολογικών παθήσεων». Αυτό οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο οι ενυδατικές κρέμες σώματος αιχμαλωτίζουν το νερό μέσα στο δέρμα, ενισχύοντας τη φυσική προστατευτική λειτουργία του. Προϊόντα των οποίων η σύνθεση περιέχει μόρια λιπιδίων (γνωστά και ως κηραμίδια/ceramide) είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αποκατάσταση της προστατευτικής λειτουργίας του δέρματος και του χαρίζουν πιο άνετη αίσθηση. «Στους άνδρες και στις γυναίκες με δέρμα επιρρεπές στην ξηρότητα ή το "σκάσιμο", οι ενυδατικές κρέμες παίζουν σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση ενός υγιούς προστατευτικού φραγμού» αναφέρει ο Δρ Zac Handler. «Τα προϊόντα με κηραμίδια είναι σχεδιασμένα για να αναπληρώνουν τα λιπίδια που έχουν χαθεί από το δέρμα». Εφαρμόστε λοσιόν σώματος σε όλο το σώμα λίγα λεπτά μετά το ντους ή το μπάνιο, για να περιορίσετε τις δερματικές εξάρσεις.

3. Η ενυδάτωση είναι μια καθημερινή, χαλαρωτική πράξη προσωπικής φροντίδας

Όλοι γνωρίζουμε πόσο καλά μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε μια μικρή πράξη φροντίδας προς τον εαυτό μας. Η χρήση μιας καλής λοσιόν σώματος είναι ένας απλός τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική ημέρα. Εφαρμόστε την αγαπημένη σας κρέμα ή λοσιόν μετά το βραδινό μπάνιο ή ντους, φροντίζοντας να κάνετε μασάζ στα χέρια και στα πόδια σας, στα σημεία όπου συγκεντρώνεται συνήθως η ένταση. Θα νιώσετε φρέσκοι, χαλαροί και θα μοσχοβολάτε.

4. Θα βοηθήσει το δέρμα σας να φαίνεται πιο ελαστικό και σφριγηλό

Καθώς με την ηλικία το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και τη στρογγυλάδα του, γίνεται ακόμα πιο σημαντικό να παραμένει ενυδατωμένο. Απλώς εφαρμόστε καθημερινά στο δέρμα σας μια ενυδατική λοσιόν σώματος για να διατηρήσετε την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του. Θα φαίνεστε τόσο καλά όσο αισθάνεστε.

5. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να περιορίσετε το τραχύ δέρμα στα πόδια και στους αγκώνες σας

Το δέρμα στους αγκώνες, στα γόνατα και στις φτέρνες μπορεί να γίνει εξαιρετικά ξηρό αν δεν ενυδατώνεται επαρκώς. Αν δεν μπορείτε να θυμάστε να εφαρμόζετε καθημερινά κάποια ειδική κρέμα, όπως μια κρέμα ανάπλασης για τις φτέρνες, χρησιμοποιήστε μια παχιά στρώση από την καθημερινή σας λοσιόν σώματος. Αν και δεν είναι εξίσου συμπυκνωμένη, θα προσφέρει σε αυτές τις απαιτητικές περιοχές του δέρματος μια πολύτιμη ένεση καθημερινής ενυδάτωσης. Παρατηρήστε πώς αυτή η συνήθεια κάνει τη διαφορά με την πάροδο του χρόνου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Dr Zac Handler

Αποφύγετε τα υπερβολικά αρωματισμένα ή ξηρά προϊόντα μπάνιου ή ντους. Αντικαταστήστε τα με τζελ και κρέμες πλούσιες σε μαλακτικές ουσίες.