Μείνετε Προστατευμένοι

Συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος: Πώς να πλένεστε σωστά

Πιστεύετε ότι υπάρχει ένας τρόπος να κάνετε ντους σωστά; Ξανασκεφτείτε το. Από την ιδανική θερμοκρασία του νερού, έως τα προϊόντα καθαρισμού σώματος και τις συνήθειες προς αποφυγή, ανακαλύψτε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το καθημερινό ντους και να χαρίσετε στο δέρμα σας λαμπερή όψη.

Συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος: Πώς να πλένεστε σωστά

Πώς να κάνετε ντους σωστά

Βγείτε από το ντους με απαλό, λείο και λαμπερό δέρμα ακολουθώντας αυτά τα απλά κόλπα…

Ελέγξτε τη θερμοκρασία του νερού

Πριν μπείτε στο ντους, αφήστε το νερό να τρέξει για λίγο ώστε να διασφαλίσετε τη σωστή θερμοκρασία. Θα πρέπει να είναι χλιαρό, επειδή το πολύ ζεστό νερό μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα και να το αφήσει κόκκινο και ερεθισμένο.

Αποφύγετε τα προϊόντα καθαρισμού που αποτελούν εστίες βακτηρίων

Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε λούφα ή σφουγγάρι στο ντους, καλό θα ήταν να το ξεφορτωθείτε – και γρήγορα. Τέτοιου είδους καθαριστικά προϊόντα αποτελούν εστίες συγκέντρωσης βακτηρίων, μούχλας και μυκήτων που μπορούν να μεταφερθούν στο δέρμα σας. Αποφύγετε τη χρήση τους ή φροντίστε να τα αντικαθιστάτε συχνά (τουλάχιστον κάθε μήνα).

Πλύνετε το πρόσωπό σας στον νιπτήρα

Πολλοί δερματολόγοι συστήνουν να πλένουμε το πρόσωπό μας μετά το ντους. Γιατί; Η χρήση ελαφρώς διαφορετικής θερμοκρασίας νερού μπορεί είναι επωφελής. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας το προϊόν καθαρισμού στο δέρμα με ζεστό νερό, ώστε να ανοίξουν οι πόροι και να εισχωρήσει το προϊόν στο δέρμα. Αφού κάνετε μασάζ στο δέρμα με το καθαριστικό, ξεπλύνετε με κρύο νερό ώστε να κλείσουν οι πόροι και να μην μπορούν να εισχωρήσουν βακτήρια .

Κάντε απαλή απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα

Με την απαλή απολέπιση απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και εμφανίζεται το νεότερο δέρμα. Έτσι αισθάνεστε το δέρμα σας πιο απαλό ενώ αποκτά πιο φωτεινή και λαμπερή όψη. Μπορείτε να το κάνετε στο ντους με ένα απαλό αφρόλουτρο απολέπισης. Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε γάντι απολέπισης, βεβαιωθείτε ότι δεν το παρακάνετε καθώς η υπερβολική απολέπιση ερεθίζει το δέρμα και απομακρύνει τα απαραίτητα έλαια. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό για να έχετε ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα.

Με τι να πλένετε το σώμα σας;

Για να διατηρείτε το δέρμα σας σε άριστη κατάσταση, επιλέξτε ένα αφρόλουτρο σε μορφή τζελ ή σαπούνι κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Το αφρόλουτρο Sanex Dermo Sensitive Skin είναι υποαλλεργικό και ειδικά σχεδιασμένο για ευαίσθητο δέρμα ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί όλη η οικογένεια. Αν το δέρμα σας είναι πιο ξηρό, δοκιμάστε το αφρόλουτρο Sanex Dermo Protector, για να διατηρήσετε τα επίπεδα της ενυδάτωσης. Όλα τα αφρόλουτρα σώματος Sanex σέβονται το φυσικό pH του δέρματος και βοηθούν στην προστασία της λειτουργίας του φυσικού προστατευτικού φραγμού.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Dr Zac Handler

Το πολύ ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση για αναδόμηση της φυσικής ασπίδας προστασίας του και αναπλήρωση των λιπιδίων που έχει χάσει