ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Κανονικό δέρμα

Κανονικό δέρμα είναι το υγιές δέρμα που βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση, ώστε να εκτελεί τις βασικές λειτουργίες του. Λείο, σφριγηλό και ελαστικό, το κανονικό δέρμα είναι καλά ενυδατωμένο και ισορροπημένο και δεν φέρει αλλοιώσεις και ενδείξεις ευαισθησίας. Έχει απαλή και ελαστική αίσθηση, ενώ οι πόροι μόλις που διακρίνονται.

Για να διατηρήσετε το κανονικό δέρμα σε άριστη κατάσταση, αναζητήστε προϊόντα που ενισχύουν τον φυσικό προστατευτικό φραγμό του δέρματος, γνωστού και ως μικροβίωμα. Προστατεύστε την άμυνα του δέρματός σας με συστηματική ενυδάτωση και κρέμες SPF που το προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

ΓΕΓΟΝΟΣ 1

Αν και το κανονικό δέρμα συνήθως δεν παρουσιάζει προβλήματα, υπάρχουν περίοδοι μέσα στο έτος που ίσως εμφανίσει κάποια μορφή ανισορροπίας ή πάθησης. Το δέρμα είναι ζωντανό όργανο και επηρεάζεται από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες. Οι μεταβολές είναι φυσιολογικές και οι δερματικές παθήσεις ενδέχεται να παρουσιάσουν διακυμάνσεις.

ΓΕΓΟΝΟΣ 2

Το κανονικό δέρμα διαθέτει καλή ισορροπία, αν και είναι πιθανή η εμφάνιση λιπαρότητας στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι).

ΓΕΓΟΝΟΣ 3

 Ένα συστηματικό πρόγραμμα φροντίδας του δέρματος βοηθά το δέρμα σας να διατηρεί τη φυσική ισορροπία του.

ΓΕΓΟΝΟΣ 4

4. Οι καιρικές αλλαγές επηρεάζουν την κατάσταση του δέρματος, γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσαρμόζεται το καθημερινό πρόγραμμα φροντίδας ανάλογα με την εποχή.

Καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης

Το πρώτο βήμα

Χρησιμοποιήστε απαλά προϊόντα που καθαρίζουν αποτελεσματικά χωρίς να απογυμνώνουν το δέρμα σας από τον προστατευτικό του φραγμό. Τέτοια προϊόντα είναι σαπούνια και τζελ φιλικά προς το μικροβίωμα, που αιχμαλωτίζουν τη φυσική υγρασία του δέρματος και παράλληλα ενισχύουν τις φυσικές του άμυνες.

Δεύτερο βήμα

Όπως ισχύει με όλους τους τύπους δέρματος, η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Φοράτε πάντα αντηλιακό όταν βγαίνετε στον ήλιο και ενυδατώνετε τακτικά το δέρμα σας με μια απαλή λοσιόν με βάση το νερό.

Τρίτο βήμα

Ο καλύτερος και πιο απλός τρόπος να διατηρείτε λαμπερή επιδερμίδα είναι να πίνετε πολύ νερό. Αυτό απομακρύνει φυσικά τις τοξίνες, αποτρέπει την πρόωρη γήρανση, διατηρεί τη φυσική ισορροπία του pH, ευνοεί τη γρήγορη επούλωση και εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος.