ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΣ

Είναι πιθανό να έχετε ξηρό προς πολύ ξηρό δέρμα.

Το ξηρό προς πολύ ξηρό δέρμα είναι ανεπαρκώς ενυδατωμένο, γεγονός που μπορεί να το κάνει να φαίνεται θαμπό και ξεφλουδισμένο και να είναι πιο επιρρεπές σε ρυτίδες, δερματικές παθήσεις και αλλεργικές αντιδράσεις. Συστατικά του δέρματος, όπως τα λιπίδια και οι πρωτεΐνες, σχηματίζουν ένα φράγμα που συγκρατεί την υγρασία. Αν αυτά καταστραφούν, η υγρασία εξατμίζεται και το δέρμα γίνεται ξηρό.

Το δέρμα σας χρειάζεται επιπλέον υγρασία για να ενισχύσει και να αναπληρώσει τον προστατευτικό φραγμό του. Αναζητήστε ενυδατικά προϊόντα φιλικά προς τη μικροβιακή χλωρίδα, που καθαρίζουν απαλά και θρέφουν το δέρμα σας αιχμαλωτίζοντας τη φυσική υγρασία του, ενώ παράλληλα ενισχύουν τις φυσικές του άμυνες.

Φροντίστε ιδιαίτερα το δέρμα σας σε ζεστές, κρύες ή θυελλώδεις καιρικές συνθήκες για να αποφύγετε τη φθορά ή τον ερεθισμό.

Ζω σε πόλη.

Η ζωή στην πόλη μπορεί να κάνει το ξηρό δέρμα θαμπό, ευαίσθητο και ερεθισμένο. Ενισχύστε τις φυσικές άμυνες του δέρματός σας με βαθιά ενυδάτωση και προσεκτικό καθαρισμό. Εφαρμόστε κρέμες με δείκτη προστασίας και επιλέξτε προϊόντα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Εκτίθεμαι σε συνθήκες κεντρικής θέρμανσης ή κλιματισμού.

Η έκθεση σε κεντρική θέρμανση τείνει να αφυδατώνει τις εσωτερικές και τις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος. Η βαθιά ενυδάτωση διατηρεί το δέρμα σας σε βέλτιστη κατάσταση και περιορίζει το ξεφλούδισμα και τον κνησμό.

Καπνίζω συστηματικά.

Το κάπνισμα επιδεινώνει τα συμπτώματα ξηροδερμίας, αφού δυσχεραίνει τη συγκράτηση της υγρασίας. Επιταχύνει τη γήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών, επιτείνει τις ουλές και τη μελάγχρωση και αυξάνει την ευαισθησία στις υπεριώδεις ακτίνες.

Πίνω λιγότερα από 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Το πόσιμο νερό είναι απαραίτητο για τη γενικότερη υγεία μας και ιδιαίτερα για την ενυδάτωση του δέρματός μας. Συστήνουμε να πίνετε επαρκείς ποσότητες νερού καθημερινά για να διατηρείτε το δέρμα σας υγιές, μέσα κι έξω.

Χρησιμοποιώ καθημερινά μακιγιάζ.

Φροντίζετε να αφαιρείτε κάθε ίχνος μακιγιάζ καθημερινά και καθαρίζετε και ενυδατώνετε το δέρμα σας. Αποφύγετε σκληρά προϊόντα που ίσως διαταράξουν τη φυσική ισορροπία και τις φυσικές του άμυνες ή να προκαλέσουν ερεθισμό.

Γεγονότα για το πολύ ξηρό δέρμα

ΓΕΓΟΝΟΣ 1

Μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων αντιμετωπίζει πρόβλημα πολύ ξηρού δέρματος κάποια στιγμή μέσα στο έτος. Οι περισσότεροι θα παρατηρήσουν ξηρά μπαλώματα, κυρίως στα γόνατα, στους αγκώνες και στις αρθρώσεις των δακτύλων.

ΓΕΓΟΝΟΣ 2

Συμπτώματα του πολύ ξηρού δέρματος: κνησμός, «σπάσιμο» του δέρματος, ξεφλούδισμα και όψη με φολίδες. Σε σοβαρές περιπτώσεις, το δέρμα είναι τόσο ξηρό που όταν σκάει ματώνει.

ΓΕΓΟΝΟΣ 3

Το πολύ ξηρό δέρμα προκαλείται από διάφορους παράγοντες, οι κυριότεροι όμως σχετίζονται με περιβαλλοντικές ή περιστασιακές συνθήκες, παρά με γενετικές αιτίες. Παραδείγματα τέτοιων παραγόντων είναι ο ήλιος, το ακραίο κρύο, οι έντονοι άνεμοι και η ρύπανση. Οι περιστασιακές συνθήκες μπορεί να περιλαμβάνουν χειρωνακτική εργασία και εργασία με σκληρά χημικά ή σαπούνια, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν ακραία ξηρότητα στα χέρια.

ΓΕΓΟΝΟΣ 4

Το πόσιμο νερό είναι πάντα σημαντικό, αλλά αν έχετε πολύ ξηρό δέρμα χρειάζεται να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Αυτό ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και βοηθά την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος.

Καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης

Το πρώτο βήμα

Η καλύτερη φροντίδα του πολύ ξηρού δέρματος είναι η συχνή ενυδάτωση. Έχετε πάντα μαζί σας ένα ενυδατικό προϊόν και εφαρμόζετε τακτικά στην επιβαρυμένη περιοχή.

Δεύτερο βήμα

Χρησιμοποιείτε ενυδατικά σαπούνια. Αποφεύγετε τα χημικά ή προϊόντα που θα ταλαιπωρήσουν επιπλέον το ήδη ξηρό δέρμα σας. Δεν πρέπει να εφαρμόζονται προϊόντα απολέπισης στις επιβαρυμένες περιοχές, αφού θα ερεθίσουν περαιτέρω το δέρμα σας. Αν το δέρμα σας είναι υπερβολικά ξηρό, δοκιμάστε να κάνετε ντους λιγότερο συχνά, καθώς το ζεστό νερό ενδέχεται να το ξηράνει ακόμα περισσότερο. Στεγνώστε το δέρμα σας αγγίζοντας απαλά με την πετσέτα, χωρίς να το τρίβετε.

Τρίτο βήμα

Φοράτε απαλά υφάσματα που δεν τσιμπάνε στην επιβαρυμένη περιοχή. Το βαμβάκι και το μετάξι είναι φυσικές ίνες που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Αποφεύγετε συνθετικά ρούχα και τραχιά υλικά.